Саудитският крал Салман е поканил украинския президент Володимир Зеленски да участва като почетен гост

...
Саудитският крал Салман е поканил украинския президент Володимир Зеленски да участва като почетен гост
Коментари Харесай

Саудитският крал е поканил Зеленски на срещата на Арабската лига

Саудитският крал Салман е поканил украинския президент Володимир Зеленски да взе участие като почетен посетител на срещата на върха на Арабската лига, която ще се организира тази седмица в саудитското кралство, съобщи ДПА, като се базира на дипломатически източници в Рияд, предава БНР.

Агенцията добавя, че срещата ще се организира в крайбрежния град Джеда в Саудитска Арабия този петък.

Според източниците това ще бъде опция за саудитския престолонаследник, принц Мохамед бин Салман да разиска с украинския президент Зеленски методите за преустановяване на войната в Украйна чрез намиране на общи позиции, които да доведат до започване на договаряния сред Москва и Киев. Засега няма удостоверение на тази информация от Киев.

Саудитска Арабия неведнъж е предложила да посредничи в спора сред Русия и Украйна. Миналата година Рияд заяви, че е посредничил сред Русия и Украйна при освобождението на 10 военнопленници от разнообразни страни.

Срещата на върха в петък ще бъде и първата на Арабската лига, в която още веднъж ще взе участие Сирия, като сирийският президент Башар Асад също е поканен на срещата на върха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР